A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2017 Augusztus
H K Sze Cs P Szo V

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

dec

2

Cordyceps sinensis (kínai hernyógomba)

2012.12.02 - vasárnap

 

A Cordyceps sinensis (kínai hernyógomba) a tömlősgombák családjába tartozó és mintegy 400 tagot számláló Cordyceps nemzetségnek az emberi egészség szempontjából kiemelt jelentőségű tagja, mely Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein tenyészik. Rovarpatogén gombák. Ismerete és használata Kínában 3000 évre tekint vissza. Ritka előfordulása miatt kizárólag a császári udvarban fogyasztották a krónikus fáradtság csökkentésére, a különböző szervek általános erősítőszereként. A hagyományos kínai orvoslásban általában más tonizáló növényekkel együtt alkalmazzák. Szárazanyagának 8-9 %-a zsír, 25-26 %-a fehérje, 18-19 %-a élelmi rost, 28-29 %-a szénhidrát, tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat is. A gyógygomba és a különböző eljárásokkal előállított micélium massza legfontosabb hatóanyagai a nagy- és kismolekulájú poliszacharidok (közülük legismertebb a kordicepssav). 


Vizsgálatok támasztják alá, hogy fogyasztása elősegítheti a szervezet oxigén felhasználását, felerősítheti a szervezet immunválaszait. Hozzájárulhat a vérzsírszint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin- és triglicerid szint csökkentéséhez, végső soron a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Antioxidáns hatású, részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában, elősegítheti egyes baktériumok és gombák szaporodásának, fejlődésének gátlását. 


A Cordyceps  gyógygomba hatásköre rendkívül széles

      

- képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és elérni azok viszonylagos egyensúlyát,        

- nagy adaptogén képességgel rendelkezik,        

 

- mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van  (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)        

 

- szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben,         

 

- csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával,        

 

- gyulladásgátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison),        

 

- növeli a szervezet ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású,         

 

- aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat,         

 

- daganat ellenes hatása van, mivel serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását,         

 

- szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését,         

 

- javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben,        

 

- csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet is  szabályozza a trombocitaszámot a vérben,   akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat,          

 

- szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben,         

 

- kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját,           

 

- fiatalító hatású.


A Cordyceps gyógygomba hatása a teljesítmény fokozására

 

 

Miért használják a sportolók a Cordyceps-et? A nagyobb energiaszint, vitalitás és állóképesség elérése érdekében. Mióta egy edző bevallotta, hogy a kínai atlétikai válogatott rekordokat döntögető futóit ezzel etette, a sportolók igen nagy becsben tartják. A kutatások pedig alátámasztották hatásosságát, továbbá a szív-és érrendszerre valamint az immunrendszerre kifejtett járulékos hatásaira is fényt derítettek.

 

Javítja az energiaszintet és állóképességet

 

- a sejtmitokondriumokban (a sejtek energiatermelő „gyára") növeli az energiatermelést

 

- növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását,

 

- növeli a glükóztermelő enzimek mennyiségét a májban, ami az izmok számára nagyobb mennyiségű elérhető  glükózt biztosít ezáltal.

 

Hogyan működik?

 

A Cordyceps gyógygomba a teljesítmény növelését az ATP szintjének növelésén keresztül éri el, ami egy, a sejt mitokondriumában található energiamolekula. A vércukorszintet is csökkenti, mivel tartósítja a glikogént a májban, és megnöveli az oxigénfelvételt. Végül, a májban található glükóztermelő enzimek mennyiségét is növeli, ami több hozzáférhető glükózt biztosít az izmok számára. Az aktív hatóanyagok a cordycepin (deoxyadenosine) és a cordycepic sav (mannitol). A Cordyceps gyógygomba az oxigénfelvétel hatékonyságának növelésén és az alacsony oxigénszint ill. magas savszint által okozott károsodások elhárításán keresztül is kifejti hatását. Azok az állatok, melyek Cordyceps-et kaptak, 50%-al hatékonyabban használták fel az oxigént, jól tolerálták az alacsonyabb oxigénszintet és az acidózist (az edzés közben sav képződik a testben, ami fáradtsághoz és fájdalmakhoz vezethet), valamint háromszor tovább éltek, mint azok, akik nem kaptak Cordyceps-et. Idősebb pácienseken végzett kutatások során a Cordyceps gyógygomba növelte a hidegtűrő képességet, növelte a légzésfunkciót, javította a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint a libidót is. Mindezek a hatások a javuló szív-és érrendszeri, valamint légzési funkciókkal függenek össze. Az ATP fent említett szerepén keresztül az energiaszintet is növelte.

 

Növekvő vitalitás

 

Számos kutatás kimutatta, hogy a Cordyceps gyógygomba növeli a vitalitást a vörösvértestek enzimaktivitásának növelésén és a tüdő egészségének és kapacitásának növelésén keresztül. Ráadásul a jelek szerint megnöveli testünk tűrőképességét a stresszel szemben és segíti testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) a működését.

 

Javuló regeneráció és egészséges szív

 

Mivel erős antioxidánsokat tartalmaz, a Cordyceps gyógygomba javíthatja a szív-és érrendszer működését és elősegítheti az oxigén és a tápanyagok szállítását, valamint az izmok működése során keletkező felesleges anyagok eltávolítását. A szívverést is stabilizálja, minimalizálva ezzel az aritmiás hibákat. Ezenfelül javítja a vérkeringést és kiegyenlíti a vérnyomást is. És várj... Ez még nem minden! Csökkenti a rossz koleszterin (LDL) és növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét - egy kutatás során közel 17%-os csökkenést dokumentáltak!

 

Erősebb immunrendszer

 

A Cordyceps gyógygomba ugyancsak erős immunrendszer erősítő hatással is bír, mivel növeli a vértestek termelődését a csontvelőben. Megnöveli az úgynevezett poliszacharidok szintjét, melyek különösen fontosak az immunrendszer javulása szempontjából. A CO-1 például erős tumorgátló anyag. A Cordyceps gyógygomba a makrofágok működését is javítja, melyek felfalják a káros mikrobákat és rákos sejteket. Kínában a Cordyceps-et a vesék frissítőjeként tartották számon, melyekről azt gondolták, hogy a szexuális működést, az erőt, izzadást és a hidegtűrést befolyásolják. Ezért aztán a libidó növelésére, testhőmérséklet befolyásolására és hidegtűrés elősegítésére ajánlották. Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vesetranszplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja. Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet. A Cordyceps gyógygomba történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi. A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élők emberek is - az élet minden területéről - felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.

 

Cordyceps sinensis - A kínai atléták titkos doppingszere

 

A Cordyceps gyógygomba igencsak a figyelem középpontjába került, mióta kiderült, hogy a rekorder kínai versenyfutók ennek fogyasztásával jelentősen növelik a teljesítményüket. A gyógygomba energiafelszabadító hatását évezredek óta értékelik Keleten, de addig, amíg meg nem jelentek a korszerű termesztési eljárások, meglehetősen szűkös volt az ellátás belőle. Ugyanaz a vitalitásnövelő hatás, ami az atléták kiváló teljesítményeinek motorja, nekünk is segíthet, hogy tovább éljünk. A Cordyceps gyógygomba támogatja a sejtenergia-anyagcserét, fellendíti a mellék-veseműködést, így könnyebben alkalmazkodunk a stresszhez,szabályozza az immunműködést, élénkíti a keringést a hajszálerekben, és javítja az oxigén-felhasználást.


Cordyceps sinensis gyógyászati célra, ázsiában már évezeredek óta használják. Nyugaton nem olyan régen terjedt el. Az 1993-as pekingi olimpián 3 kínai sportoló nő a Cordyceps gyógygomba alkalmazásával erősítette meg az immunrendszerét, és ezzel több világcsúcsot is megdöntöttek. Dopping vizsgálatnak vetették alá őket, de semmit nem találtak, mire ők elmondták, hogy kiváló teljesítményüket a Cordyceps gyógygombának köszönhetik. Azóta a nyugati sportolók is előszeretettel alkalmazzák a Cordycepset.


Cordyceps egy élősködő, télen rovar, nyáron növény. Rovar patogén. Ritka előfordulásuk miatt csak a császárok asztalára kerülhetett, ez a kivételes csodaszer évezredekkel ezelőtt. Ezzel erőlétüket és fiatalságukat is megőrizték. Orvosi vizsgálatok, kutatások támasztják alá ,hogy a Cordyceps gyógygomba fogyasztása elősegíti a szervezet megerősítését. Jobb lesz a szervezet oxigén felhasználása ,erősödik az immunrendszer, a vérzsirszint és a koleszterinszint normalizálódik.


Szív és a koszorúér problémák helyre állnak, és mivel erős antioxidáns hatásuk van, így az öregedési folyamatok lelassulnak. Fiatalító hatása elismert, főleg azok az idősebb férfiak számolnak be jótékony hatásáról, akiknek szexuális problémájuk van ill. volt, amíg meg nem ismerték a Cordycepset.


Számos sportoló jobb eredményeket produkál, mióta Cordycepsset használ.
Kítűnő szer fertőzésekre, mint pld. a vírusok, baktériumok, gombák / candida/...
Orvos kutatók kimutatták ,hogy erős antibiotikum hatása a tumorokat is képes meggátolni


" (Zhou, Halpern and Jones, 1998 [1]; Hobbs, 1986) (Zhou, Halpern és Jones, 1998 [1], Hobbs, 1986)"Kínai gyógyászatban használták Tüdő betegségeire, légzőszervek betegségeire,Vese működés zavaraira,megerősítésére Kínai orvoslásban a VESE tárolja az öröklött csít, ezért fontos szervünk. Kitüntetett figyelmet szentelnek a Vesének, mert ha az öröklött csí elfogy, az többé vissza nem szerezhető semmi. Ha nincs, meghalunk, mondja a kínai orvoslás.


A Cordyceps gyógygombát fogyasztják italként, tablettába, kapszulába,készítenek belőle cseppeket, mint a legerősebb afrodiziákum.


Tehát a Cordycepsről elmondhatjuk, hogy növeli az energiát a tesben, helyre állítja a férfiasságot, fiatalít, növeli a vese energiáját, kiegyenlíti, meggyógyítja az egész szervezetet .


Kutató orvosok szerint is erős szexuális energia növelő. TERMÉSZETES VIAGRA.

 

Hernyógomba az új Viagra?

 

New York - Új őrület tartja lázban Amerikát! Egy New York-i kínai boltban ugyanis valóságos csodaszernek tartanak egy hernyógombából készülő tablettát, amely állítólag a világszerte ismert potencianövelők bármelyikét lepipálja.


A tibeti jarsagumba, azaz hernyógomba különleges élőlény, hiszen valójában egy hernyófajtáról van szó, amelyet megtámad egy gombafajta, amely aztán az állatban élősködik egészen addig, amíg a gomba szinte felfalja a lárvát, majd újra kilép a testéből. A helyiek ekkor gyűjtik össze őket és darálják le, majd adják el. Ez az alapjáraton inkább gusztustalan folyamat a világ másik felén határtalan boldogságot okoz olyan emberek számára, akik esetleg komolyabb merevedési problémákkal küzdenek.


- Egyszerűen nem tudok ennyit beszerezni, amennyit akarnak venni, így egy unciáért, ami 31 gramm akár nyolcszáz dollárt is képesek kifizetni a vevők - mesélte büszkén az üzlet tulajdonosa Thomas Leung, aki szerint a szer valóban segít a problémákon, de semmiképpen nem ér meg 165 ezer forintot. Ám saját bevallása szerint nem fog ellenállni, ha a vevők ennyit szeretnének érte adni.  


A hernyógomba (Cordyceps) Kínában már régóta ismert, ám eredetileg elsősorban idősebb emberek szervezetének erősítésére, betegségek gyógyításának gyorsítására használják, de állítólag a kínai atléták is ezzel próbálják növelni a teljesítményüket. 


Miközben Amerikában vagyonokat fizetnek pár gramm hernyóporért, addig az azt termelő kínai falvakban is felfedezték az üzletet az új szerben, nemrég két hernyókat termelő falu lakosai annyira összevesztek, hogy csatájuk hallottakat is követelt. 


- Az egész őrületben hatalmas szerepet játszik a hit, de ha valaki ebben akar hinni, ám legyen - fejezte be mosolyogva a tulajdonos, aki komoly vagyont kaszál abból, hogy csodaszerként árulja a hernyót.

 

Forrás:  Blikk.hu  

 

 

Kezdi átalakítani a helyi gazdaságot az indiai Viagra

 

Egy ritka gyógygombafajta, amelyet egyesek indiai Viagrának neveznek, lassan kezdi átalakítani a Himalája vidékének gazdaságát. Ám azoknak, akik gyűjtik, fel kell fegyverkezniük, hogy megvédjék az értékes kereseti forrássá vált növényt.    


A gyógygomba, amely a Himalája vidékén indiai részén tenyészik, hernyókat támad meg. A helybéliek kija dzsarinak nevezik, Tibetben jarsagumba a neve, a világ más részein pedig Cordycep Sinensis, kínai hernyógomba néven ismerik. A gomba mumifikálja áldozatát, és a döglött hernyó fejéből nő ki. Ahogy a hó elolvad, májusban vagy júniusban bújik ki a föld alól.


Kínában afrodiziákumnak tartják, és sportolók is használják teljesítménynövelő szerként. Az indiai falvakban azonban bevételi forrás: az utóbbi öt évben kezdték el módszeresen gyűjteni, hogy helyi kereskedőknek adják tovább, akiktől delhi kollégáikhoz, majd tőlük Nepálba és Kínába kerül.
    
Helyben, a faluban eladva egy gyógygomba 150 rúpiát (mintegy 700 forintot) ér, többet, mint egy kétkezi munkás egy napi bére. Vannak, akik egyetlen napon negyvenet is össze tudnak szedni, úgyhogy a hernyógomba egyfajta himalájai aranylázhoz hasonlítható.

 

 

A BBC News Magazine munkatársa több hónapot töltött a Himalája indiai részén, hogy tanulmányozza a társadalmi jellegű változásokat. Egy Bemni nevű, 3000 méter magasan fekvő, a tibeti határhoz közeli faluban lakott, és miközben igyekezett megérteni a falu változó gazdaságát, interjúiban sűrűn felbukkant a hernyógomba.


Egyik beszélgetőtársa, a 24 éves Prem Szingh például május első két hetét a magas hegyi hómezőkön töltötte gyógygomba után kutatva. Egyedül ment, kellő mennyiségű élelmet vitt magával, útközben egy barlangban húzta meg magát, és végül ötezer méteres magasságban ütött tábort. Az első három napban semmit se talált, de aztán ráköszönt a szerencse. Kétszáz gombával tért vissza Bemnibe, és a keresetéből új házat, tekintélyes emeletes épületet fog építeni.


A gyógygomba, és a pénz, amit keresni lehet vele, nagy újdonság Bemni számára. A fiatalemberek nemzedékeken keresztül elhagyták a falut, és a síkságon lévő városokban próbáltak meg boldogulni, pénzt keresni. Szállodákban dolgoztak, katonának álltak vagy a városi Indiában rohamosan erősödő szolgáltató szektorban helyezkedtek el.

A hernyógomba most változtatott ezen. Azóta, hogy a falusiak 2007-ben tudomást szereztek róla, a települést elhagyók tömegei nem nagyvárosokba, hanem magas hegyi legelőkre tartanak. A korábban csak kecskepásztorok látogatta legelőket manapság kisebb sátortáborok pöttyözik. "Miért menjek Delhibe szállodában dolgozni, amikor két hét alatt annyit kereshetek, mint ott két év alatt?" - fogalmazott Prem.
    
A gyógygombagyűjtésnek azonban vannak árnyoldalai is. Sok falusi üres kézzel tér vissza a magasban eltöltött hetek után, számosan meg is betegszenek a nagy hidegben, a csontig hatoló, tüdőt megfájdító szélben. Van, aki hóvakságot szerez, tönkremennek az ízületei és légzési problémái támadnak. Nemrég egy embernek a halálát okozta a nagy magasság. Egy másik jéghasadékba zuhant, ahonnan csak 13 nappal később mentették ki. A jégfalról csöpögő vizet itta, úgy maradt életben, és folytatja a gombászást.

Vannak egyéb kockázatok is. A gyógygomba gyűjtése ugyan nem ütközik törvénybe, az árusítása azonban igen. Két évvel ezelőtt egy szélhámos érkezett Bemnibe, és azt mondta a helyieknek, hogy nagyon jó árat fizet az árujukért. Elvitte az összegyűjtött gombát, és azóta senki sem látta. Mivel a hernyógombát a feketepiacon értékesítik, a falusiak panaszt sem tehettek ellene. Tavaly falubeli fiatalemberek a közeli városban akarták eladni a gombájukat. Valaki azonban értesítette a rendőrséget, úgyhogy az úton őrizetbe őket, és elvették az összes gombájukat. El lehet képzelni, hogy milyen szomorúan tértek haza. Több hét munkája veszett árba, a rendőrök pedig egész biztosan túladtak az elkobzott gyógygombán.

 

A helybéliek azonban hajlandóak vállalni ezeket a kockázatokat. Mint Prem Szingh fogalmazott: "Van kockázatos munka és van biztos munka. A kira dzsari kockázatos, a helyi kétkezi munka jelenti a biztosat."

 

Egyelőre a "Viagra" Indiában termő változata megéri, hogy kockáztassanak érte.

 

Forrás: vg.hu   

 

DXN-nél a legjobb minőségű 100%-os Cordyceps gyógygomba kapszula!

Elérhető ide kattintva!!!

 

DXN Facebook Share Megosztás Facebook-on